Vývoj a perspektivy postavení USA jako světového hegemona - Nyklová, Hana; Jiránková, Martina, 1967-; Žamberský, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Práce zkoumá vývoj a perspektivy hegemonického postavení USA a analyzuje schopnost nejdůležitějších rivalů jim v jejich postavení konkurovat. První kapitola představuje základní teorii a historii s pojmem hegemonie související, druhá kapitola porovnává postavení a vliv USA a jejich vybraných konkurentů ve světovém hospodářství na základě jednotlivých atributů hegemonie a třetí kapitola zkoumá roli USD jako klíčové světové měny a možné alternativy současného uspořádání mezinárodního měnového systému.
Vedoucí práce: Martina Jiránková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses