Srovnání nástrojů pro animaci algoritmů - Čápek, Pavel (2014)
Tato práce se zaměřuje na nástroje umožňující vytvářet animace algoritmů. V teoretické části je nejdříve představeno několik způsobů, kterými je možné algoritmy prezentovat. Dále je představen obor animace algoritmů, jeho historie, vývoj a současný stav. V poslední části teoretické práce jsou ukázány možnosti, jak využít animaci algoritmů ve výuce. Praktická část diplomové práce se zaměřuje na porovnání vybraných nástrojů pro animaci algoritmů. Vybrané nástroje jsou hodnoceny podle několika zvolených kritérií a následně vzájemně porovnány podle metod vícekriteriálního rozhodování. Hlavním cílem této práce je zhodnotit vybrané nástroje pro animaci algoritmů. Dílčí cíle práce jsou představit čtenáři, jaké výhody může přinést použití nástrojů pro animaci algoritmů oproti zápisu algoritmu textovou formou.