Podnikatelské prostředí Švédska - Bachledová, Andrea (2013)
Diplomová práce hodnotí švédské podnikatelské prostředí z pohledu začínajících podnikatelů, kteří rozvíjí své firmy v tzv. vědeckých inkubátorech. Cílem byla jeho analýza na základě mezinárodních ukazatelů konkurenceschopnosti (Doing Business, GCI a WCY) a PEST analýzy a determinace faktorů, které mají na začínající podnikatele největší vliv. Nejvýznamější faktory vnějšího prostředí získané v teoretické části byly použity v dotazníkovém šetření. V praktické části pak byla vyhodnocena jejich skutečná důležitost. Závěry dotazníkového šetření jsou okomentovány zástupcem vědeckého inkubátoru švédského města Jönköping.