Engineering procesů veřejné správy - projekt PARMA - Schwarzkopf, Dan; Řepa, Václav, 1958-; Havelka, Zdeněk; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2013)
Projekt Parma je projektem (re)engineeringu procesů veřejné správy. V první fázi byl zaměřen na mapování procesů samosprávního úřadu. Poté přišla snaha o navržení klíčových procesů a procesní reengineering. Tato práce ukazuje, že tato problematika je mnohem složitější a rozsáhlejší a přesahuje veřejnou správu v její současné podobě. Procesní přístup totiž sám o sobě nestačí k uchopení zkoumané problematiky -- umožňuje vytvořit mnoho různých procesů řešících stejné problémy. Tato práce, za využití práce prof. Boulliera ("La Boussole écodémocrate"), nabízí různé pohledy na "filosofii" veřejného sektoru. Tento přínos vytváří základ, na kterém se dá v projektu Parma dále stavět a který mu do budoucna dává jasné směřování. Kromě předešlého práce obsahuje návrhy na zlepšení projektového řízení Parmy, zabývá se metodikou používanou v projektu Parma (metodika MMABP) a nabízí návrhy na její vylepšení.
Vedoucí práce: Václav Řepa
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses