Analýza vývoja ekonomických vzťahov ČR s Poľskom - Fedor, Marek; Plchová, Božena, 1936-; Kopecký, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Diplomová práca poukazuje na rozvoj česko-poľských obchodných vzťahov od vstupu oboch krajín do Európskej únie. Ponúka pohľad na aktuálny stav poľskej ekonomiky a na základe vývoja jednotlivých makroekonomických veličín porovnáva stav s českou ekonomikou. Analyzuje vývoj obratov obchodnej výmeny, ako aj príliv a odliv priamych zahraničných investícií medzi ČR a Poľskom. Predstavuje hlavné vývozné a dovozné artikle vo vzájomnom obchode. Zároveň vykresľuje vývoj ekonomických vzťahov z pohľadu kurzových zmien. Obsah práce je doplnený o pohľady zástupcov inštitúcií, ktoré sa podieľajú na tvorbe česko-poľských ekonomických i politických vzťahov. V závere práca poukazuje na ďalšie možnosti rozvoja spolupráce v jednotlivých odvetviach.
Vedoucí práce: Božena Plchová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses