Uplatňování Konsensu OECD při financování exportu - Hofírková, Lucie; Černohlávková, Eva, 1936-2016; Nejedlý, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Diplomová práce se zabývá podporou a financováním exportu se zaměřením na mezinárodní regulaci této oblasti, konkrétně na Konsesus OECD, tj. Ujednání o pravidlech pro oficiálně podporované vývozní úvěry. V práci jsou popsána obecná východiska této dohody i její požadavky na finanční podmínky poskytovaných vývozních úvěrů. Výše uvedené je demonstrováno na praxi České republiky. Práce obsahuje detailní přehled institucionálního rámce oficiální podpory exportu a parametry exportních úvěrů jsou ilustrovány stručnou indikativní nabídkou financování. V závěru práce jsou shrnuta aktuální jednání týkající se Konsensu OECD a možné budoucí spolupráce s nečlenskými zeměmi.
Vedoucí práce: Eva Černohlávková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses