Vliv krize na ekonomiku Velké Británie - Popovych, Tamara; Stuchlíková, Zuzana, 1979-; Karpová, Eva; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Diplomová práce se zabývá vlivem finanční a ekonomické krize na hospodářství Velké Británie. Po teoretickém úvodu do problematiky finančních a ekonomických krizí je sledován vliv krize z pohledu nejdůležitějších makroekonomických ukazatelů, a to od příchodu recese v roce 2008 až po současnost. V závěrečné části práce jsou popsány a analyzovány reakce britské vlády a centrální banky ke zmírnění dopadů krize na reálnou ekonomiku. Je zde podrobněji analyzována problematika konsolidace veřejných financí a znovuobnovení stability britského finančního sektoru. S ohledem na ekonomický vývoj a současný stav je nastíněn možný budoucí vývoj britské ekonomiky v dalších několika letech.
Vedoucí práce: Zuzana Stuchlíková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses