Vytvoření BI procesu dávky pro sdružení SOLUS v retailové bance - Fara, Miroslav; Pour, Jan; Derfler, Václav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2013)
Diplomová práce je zaměřena na dávkové zpracování údajů o klientech bank pro zájmové sdružení právnických osob SOLUS. Hlavním cílem práce je vytvořit proces tzv. dávky, který bude generovat soubory (měsíční report) s údaji o klientech jedné z bankovních společností působících na českém trhu (retailové banky), dle předem definovaných požadavků Sdružení SOLUS. Tohoto cíle bude dosaženo analýzou požadavků, návrhem pilotního řešení, vytvořením a implementací procesu dávky pro Sdružení SOLUS. Hlavním přínosem diplomové práce je fungující BI proces ukládající v data v požadovaném formátu do datového skladu (registru SOLUS). Implementací procesu bude moci retailová banka využívat data, která do registru v minulosti uložili ostatní členské organizace, které se podílí na jeho tvorbě. Analýza těchto dat umožní získat detailní informace o klientech, žádajících o produkt u retailové banky a usnadní tak proces rozhodování při jeho schvalování. Řešení generování reportu pro registr SOLUS je vytvořeno pomocí nástrojů MS SQL Server 2008 R2 Management Studio, MS SQL Server 2008 R2 Business Intelligence Development Studio a MS Excel 2010. V projektu jsou analyzována data z interních databází retailové banky. Velké množství informací získaných z těchto dat není proto možné pro účely práce z důvodu zachování pravidel o bezpečnosti informací a citlivosti údajů využít, přesto je možné názorně demonstrovat fungování celého procesu až po jeho analýzu.
Vedoucí práce: Jan Pour
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses