Inovačná politika Slovenska a jej dopad na vývoj obchodnej bilancie - Stec, Valerián (2013)
Predmetom diplomovej práce je analýza inovačnej politiky na Slovensku a jej dopad na obchodnú bilanciu. Cieľom práce je posúdiť, ako Slovenská republika využíva nástroje inovačnej politiky na podporu inovácií a zvýšenie konkurencieschopnosti. V práci sú analyzované základné makroekonomické ukazovatele, ukazovatele inovačnej výkonnosti, porovnanie prostredníctvom európskeho inovačného rebríčka a analýza obchodnej bilancie. V závere sa venujem hodnoteniu a prekážkam inovačnej politiky na Slovensku.