Inovačná politika Slovenska a jej dopad na vývoj obchodnej bilancie - Stec, Valerián; Gullová, Soňa, 1954-; Štemberk, Jan, 1977-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Predmetom diplomovej práce je analýza inovačnej politiky na Slovensku a jej dopad na obchodnú bilanciu. Cieľom práce je posúdiť, ako Slovenská republika využíva nástroje inovačnej politiky na podporu inovácií a zvýšenie konkurencieschopnosti. V práci sú analyzované základné makroekonomické ukazovatele, ukazovatele inovačnej výkonnosti, porovnanie prostredníctvom európskeho inovačného rebríčka a analýza obchodnej bilancie. V závere sa venujem hodnoteniu a prekážkam inovačnej politiky na Slovensku.
Vedoucí práce: Soňa Gullová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses