Vplyv dohody NAFTA na obchod s drogami medzi USA a Mexikom - Kováč, Jakub; Gullová, Soňa, 1954-; Klosová, Anna, 1942-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Diplomová práca "Vplyv dohody NAFTA na obchod s drogami medzi USA a Mexikom" sa zaoberá analýzou fenoménu ilegálneho drogového obchodu na americkom kontinente. Cieľom bolo na základe preukázanej asymetrie politicko-ekonomických vzťahov USA a Mexika hľadať príčiny vzniku obchodu s drogami a analyzovať jeho vývoj až po súčasnosť. Zvláštny dôraz bol kladený na dohodu o voľnom obchode NAFTA a hodnotenie jej vplyvu na obchod s drogami. Posledná kapitola poskytuje možné návrhy riešenia, ktoré sa však neviažu len na menované štáty, no sú aplikovateľné celosvetovo.
Vedoucí práce: Soňa Gullová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses