Ekonomická analýza vybraného podniku - Jírová, Magda (2013)
Diplomová práce obsahuje ekonomickou analýzu Pivovaru Rohozec, a.s. za období 2007 až 2012. Hlavním cílem práce je zjistit, jakého finančního zdraví pivovar dosahuje a jak si podnik stojí v porovnání s konkurencí. Práce je rozdělena do dvou částí, začíná popisem použité metodiky, na tu navazuje část praktická, kde je ekonomická analýza Pivovaru Rohozec, a.s. provedena. Nedílnou součástí analýzy je zjištění dodržování doporučení týkajících se bilančních pravidel, finanční analýza, působení finanční a provozní páky, vývoj ukazatele EVA, zhodnocení indexů pro predikci bankrotu a bonity a následné mezipodnikové srovnání.