Ekonomická analýza vybraného podniku - Jírová, Magda; Vávrová, Hana, 1970-; Habrnal, Marek; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2013)
Diplomová práce obsahuje ekonomickou analýzu Pivovaru Rohozec, a.s. za období 2007 až 2012. Hlavním cílem práce je zjistit, jakého finančního zdraví pivovar dosahuje a jak si podnik stojí v porovnání s konkurencí. Práce je rozdělena do dvou částí, začíná popisem použité metodiky, na tu navazuje část praktická, kde je ekonomická analýza Pivovaru Rohozec, a.s. provedena. Nedílnou součástí analýzy je zjištění dodržování doporučení týkajících se bilančních pravidel, finanční analýza, působení finanční a provozní páky, vývoj ukazatele EVA, zhodnocení indexů pro predikci bankrotu a bonity a následné mezipodnikové srovnání.
Vedoucí práce: Hana Vávrová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses