Porovnání plodnosti v České republice a ve Francii - Šebík, Antonín; Fiala, Tomáš, 1953-; Kozelský, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2013)
Cílem této práce je poukázat na proces transformace rodinného chování v České republice (1950--2011) a následně v kontextu změny rodinného chování posoudit vývoj plodnosti v České republice (1950--2011). Zhodnotit, zda diskutované socioekonomicko-politické faktory mají skutečně vliv na plodnost v České republice a pokusit se poukázat na možné důvody poklesu plodnosti. Pro lepší představu je vývoj plodnosti v České republice konfrontován s vývojem plodnosti ve Francii (1950--2010), avšak pouze na úrovni základních charakteristik. Francie je zvolena záměrně z důvodu ekonomické vyspělosti země a vysoké intenzitě plodnosti, která je jednou z nejvyšších v Evropě.
Vedoucí práce: Tomáš Fiala
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: sociálně ekonomická demografie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses