Vývoj systému pro správu a evidenci požadavků - Verner, Jan (2013)
Hlavním cílem této diplomové práce je vyvinout nový systém pro správu a evidenci požadavků (tzv. tiketů) pro společnost Etnetera. Zvolenou platformou je Java. Vedlejším cílem práce je vyzkoušet vhodnost nasazení pravidlového systému (rule engine) pro tento typ aplikací. První část práce obsahuje teoretický úvod k pravidlovým systémům, na který navazuje část, ve které jsou podrobněji představeny a hodnoceny tři takovéto systémy. Pro nasazení ve vyvíjené aplikaci byl zvolen systém JBoss Drools. V následující části je představeno projektové prostředí, popis současné situace a důvody k vývoji nového systému. Poté následuje kapitola zabývající se analýzou požadavků. V předposlední kapitole je popsán návrh a implementace. Poslední kapitola obsahuje dokumentaci. Mezi hlavní přínosy práce patří nově vyvinutý systém, který optimálně podpoří proces zpracování požadavku a další na něj navázané procesy ve společnosti Etnetera, čímž se sníží množství zbytečné administrativní práce. Dalším přínosem je praktická ukázka a zhodnocení nasazení pravidlového systému pro vývoj podobných aplikací.