Veřejná podpora aplikovaného výzkumu a vývoje z pohledu vybraného podnikatelského subjektu - Novák, Karel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Musil, Martin, 1976-; Krbová, Jana, 1962- (2013)
Práce analyzuje příčiny státních zásahů do tržního prostředí a nebezpečí s nimi spojené a to zejména státní podporou v oblasti výzkumu a vývoje. Existuje několik typů této podpory, každá z nich má své přínosy na jedné straně a vyvolává dodatečné náklady na straně druhé. Práce hodnotí přínosy jednotlivých způsobů státní podpory výzkumu a vývoje z pohledu Výzkumného ústavu organických syntéz a.s. a náklady, které se získáním této podpory souvisí. Na případu daného podnikatelského subjektu je provedena ekonomická analýza umožňující stanovit rozhodovací pravidlo pro využití nejvhodnějšího druhu státní podpory. Zároveň jsou popsány možnosti vedoucí k zvýšení efektivnosti získávání státní podpory
Vedoucí práce: Martin Musil
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2014
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2014
Keywords: aplikovaný výzkum; podpora vědy a výzkumu; vědní politika; hospodářská politika; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; applied research; promotion of science and research; scientific policy; economic policy; master's theses