Aplikace moderních prvků v klasickém projektovém řízení - Országh, Martin (2013)
Práce se zabývá projektovým řízením a různými způsoby, kterými lze v současnosti k projektovému managementu přistupovat. Vedle konvenčního, klasického přístupu, který je založen na procesním základě, jsou zde rozebrány moderní přístupy vycházející z teorie omezení a agilních principů. Cílem práce je na základě analýzy nejprve nalézt slabá místa klasického projektového řízení a silné klíčové prvky moderních způsobů řízení projektů, a následně navrhnout možnosti vylepšení klasického přístupu právě o vybrané silné prvky moderních přístupů.