Kanada ekonomika a postavení v rámci mezinárodního trhu cestovního ruchu - Kopecká, Tereza (2013)
Diplomová práce se zabývá zhodnocením postavení Kanady na mezinárodním trhu cestovního ruchu, přičemž hlavním cílem je analýza cestovního ruchu v provincii Québec. Nejprve je zhodnocena ekonomická situace Kanady a její postavení na trhu cestovního ruchu a je vysvětleno, jaký vliv má cestovní ruch na ekonomiku země. V další části práce je pozornost věnována provincii Québec. Ekonomická výkonnost provincie je srovnána s údaji za ostatní kanadské provincie a za ostatní země. Dále je zhodnocen cestovní ruch Québecu. Je analyzováno, jaký druh cestovního ruchu má v provincii největší zastoupení, jaké je národnostní zastoupení na trhu cestovního ruchu v provincii a jaký je hlavní účel účasti na thru cestovního ruchu. V poslední části práce je zhodnocena současná situace cestovního ruchu v Québecu, jsou nastíněny plány do budoucna a jsou analyzovány bariéry, které omezují příjezdový cestovní ruch. Na závěr jsou zjištěné poznatky zhodnoceny pomocí PEST a SWOT analýzy.