Strategická analýza oboru zpracování mléka a výroby mléčných výrobků v ČR - Michalčáková, Lucie (2014)
Cílem této práce je identifikovat silné a slabé stránky, příležitosti a ohrožení oboru zpracování mléka a výroby mléčných výrobků v České republice s využitím strategické a finanční analýzy. Při strategické analýze je uvedena analýza vnějšího okolí a analýza vnitřních zdrojů a schopností podniku je nahrazena finančními analýzami vybraných společností. Součástí této práce je také mezipodnikové srovnávání největších konkurentů na trhu. Na závěr jsou shrnuté všechny získané poznatky a vyhodnoceny silné a slabé stránky analyzovaného oboru a uvedeny příležitosti a hrozby.