Strategická analýza oboru zpracování mléka a výroby mléčných výrobků v ČR - Michalčáková, Lucie; Špička, Jindřich, 1981-; Mezera, Josef; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2014)
Cílem této práce je identifikovat silné a slabé stránky, příležitosti a ohrožení oboru zpracování mléka a výroby mléčných výrobků v České republice s využitím strategické a finanční analýzy. Při strategické analýze je uvedena analýza vnějšího okolí a analýza vnitřních zdrojů a schopností podniku je nahrazena finančními analýzami vybraných společností. Součástí této práce je také mezipodnikové srovnávání největších konkurentů na trhu. Na závěr jsou shrnuté všechny získané poznatky a vyhodnoceny silné a slabé stránky analyzovaného oboru a uvedeny příležitosti a hrozby.
Vedoucí práce: Jindřich Špička
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses