Analýza platební bilance Velké Británie v letech 2005 - 2011 - Jedličková, Lenka; Jiránková, Martina, 1967-; Střecha, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Tato bakalářská práce se zabývá charakteristikou vnější ekonomické rovnováhy Velké Británie v letech 2005-2011. Práce je rozdělena do tří kapitol, na první teoretickou a další dvě praktické. Cílem této práce je popsat vnější ekonomickou rovnováhu Velké Británie v letech 2005 až 2011. Úvodní kapitola se věnuje vysvětlení pojmu platební bilance, vymezení její struktury a popsání tvaru vnější ekonomické rovnováhy. Ve druhé kapitole se budu zabývat popisem jednotlivých účtů platební bilance Velké Británie ve vymezených letech. V poslední kapitole využiji znalosti získané během charakteristiky teoretické části tvaru vnější ekonomické rovnováhy a aplikuji je na zjištění jednotlivých sald, investiční pozice země a zahraniční zadluženosti.
Vedoucí práce: Martina Jiránková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses