Aplikace systému řízení marketingových kampaní v oblasti retail FMCG - Pivovarník, Jan; Novotný, Ota, 1971-; Šperková, Lucie; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2014)
Práce se zabývá oblastí řízení životního cyklu marketingových kampaní a řízení vztahů se zákazníky v oblasti rychloobrátkové zboží. Z důvodu vysoké konkurence na tomto trhu hledají organizace způsoby, jak získat konkurenční výhodu -- tou může být právě efektivnější marketingová práce se zákazníky. Za hlavní cíle jsem si určil zpracování podrobného teoretického základu problematiky řízení marketingových kampaní a následné vypracování metodiky pro tuto oblast. V teoretické části seznamuji čtenáře se základními pojmy a následně diskutuji problematiku odděleně z technologického a marketingového pohledu. Teoretická část práce také obsahuje představení aktuálních trendů v oblasti EMM a vysvětlení specifik trhu FMCG z pohledu řízení vztahů se zákazníkem. Praktická část spočívá ve vypracování metodiky řízení životního cyklu marketingové kampaně. Metodika je postavena na konceptech představených v teoretické části práce a na zkušenostech z implementačních projektů v praxi. Za hlavní přínosy práce považuji vypracování metodiky řízení marketingových kampaní, která je technologicky nezávislá, intuitivní a flexibilní a využitelná nejen v oblasti FMCG. Dalším přínosem je zpracování komplexního teoretického základu v oblasti, která není téměř pokrytá odbornou literaturou.
Vedoucí práce: Ota Novotný
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses