Obchodní politika podílu národní produkce na příkladu Brazílie - Kalkusová, Marie; De Castro, Tereza; Machytka, Daniel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Podíl národní produkce je opatření, které si klade za cíl rozvíjet národních průmyslová odvětví. První část této bakalářské práce se snaží zanalyzovat obchodní a průmyslovou politiku na příkladu tohoto opatření. Pomocí této politiky si tedy rozvojové země snaží udržet zásadní roli v klíčových sektorech tvořící nezanedbatelný podíl na HDP. Avšak protekcionistický charakter tohoto opatření bývá často mezinárodně kritizován a stává se terčem sporů u Světové obchodní organizace, jak nastiňuje druhá kapitola. Třetí část této práce zkoumá využití podílu národní produkce v ropném a automobilovém průmyslu brazilské ekonomiky.
Vedoucí práce: Tereza De Castro
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses