Využití památkově chráněných budov pro cestovní ruch - Kalkusová, Barbora; Netková, Jarmila; Váňa, Václav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Diplomová práce se snaží souhrnně zhodnotit problematiku využívání budov pro potřeby cestovního ruchu v Pražské památkové rezervaci, neboť památkový nemovitostní fond je jedním ze základních pilířů kulturního dědictví našeho státu. Existence zachovalých a udržovaných památek je jedním z podstatných předpokladů pro rozvoj cestovní ruchu v městských rezervacích. Teoretická část je věnována obecnému vymezení současné problematiky prostřednictvím rozboru pražského cestovního ruchu, památkového zákona, příslušných památkových institucí a cestovního ruchu zaměřeného na kulturní složku. V praktické části je stěžejním tématem využití budov pro potřeby cestovního ruchu, především komerční a kulturně-vzdělávací. Na základě konfrontace těchto dvou možností funkce nemovitostí a dotazníkového šetření mezi laickou a odbornou veřejností se práce pokusí demonstrovat přínos těchto typů využití včetně jejich šetrnosti k nemovitostnímu fondu Pražské památkové rezervace.
Vedoucí práce: Jarmila Netková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses