Zhodnocení průběhu příprav letních olympijských her na příkladu Ria de Janeira 2016 - Novotný, Dominik (2013)
Brazílie je zemí, která má velký potenciál stát se světovou velmocí. V posledních letech má však problém s naplňováním do ní vkládaného očekávání. Jedinečnou šancí je pro Brazílii pořádání Mistrovství světa ve fotbale 2014 a Olympijských her v roce 2016. V případě správné koordinace těchto sportovních událostí a vhodného plánování příprav mohou tyto události urychlit ekonomický vývoj Brazílie. Z toho důvodu je hlavním cílem této bakalářské práce pomocí aplikace obecných postupů platných pro projektový management a s využitím analýzy a komparace předchozích letních olympijských her vytyčit klíčové milníky příprav LOH 2016 v Riu de Janeiru a charakterizovat hlavní faktory, které mají vliv na přípravy těchto LOH. Za účelem splnění tohoto cíle je dále využita analýza současného ekonomického vývoje Brazílie a také popis jejích kulturních specifik.