Využití metodiky MMSP při vývoji IS v prostředí FileMaker - Kábrt, Jakub; Buchalcevová, Alena, 1958-; Mittner, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2013)
V dnešní době stále více roste význam informačních systémů - firmy jsou na nich stále více závislé, uchovávají v nich cenná data a neustále se je snaží zdokonalovat. Potřebu takového systému pociťují často i drobní podnikatelé a živnostníci, kterým jde vstříc stále lepší dostupnost softwarových řešení podporující jejich podnikatelskou činnost, zejména pak takové systémy, které si mohou přizpůsobit pro své potřeby a v případě nutnosti je nadále rozvíjet a rozšiřovat. Tato diplomová práce pojednává o přizpůsobení metodiky MMSP (Metodika pro Malé Softwarové Projekty) pro prostředí FileMaker. FileMaker je nástroj, pomocí kterého je možné vytvořit individuální informační systém pro osobní, ale i podnikatelské potřeby. FileMaker obsahuje přednastavená řešení ve formě evidence faktur, plánování projektů apod., ale v případě tvorby individuálního systému již neposkytuje návod, nebo jiná vodítka k jeho vytvoření. Úpravou metodiky MMSP jsem navrhl kroky, dle kterých je možné postupovat v průběhu malého projektu tvorby informačního systému v tomto nebo podobném prostředí, některé části metodiky jsem upravil, některé přidal, několik menších kroků vynechal. Hlavním přínosem diplomové práce je přizpůsobení metodiky MMSP pro tvorbu individuálních informačních systémů v prostředí FileMaker, nebo jemu podobných. Upravenou metodiku lze pojmout jako dodatek k MMSP.
Vedoucí práce: Alena Buchalcevová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses