Ekonomická diplomacie a její role při podpoře českého exportu - Husáková, Klára (2013)
Diplomová práce seznamuje čtenáře s problematikou ekonomické diplomacie se zaměřením na její roli při podpoře českého exportu. Práce se zabývá teoretickou i praktickou stránkou české ekonomické diplomacie a zkoumá význam exportu pro Českou republiku. Analyzuje aktivity státních i nestátních institucí v této oblasti a zkoumá jejich přínosnost pro český export. Hlavní část práce tvoří rozbor současného stavu české ekonomické diplomacie a hodnocení efektivity celého systému, přičemž k posouzení této otázky práce využívá informace získané z vlastního pozorování a z rozhovorů se zástupci podnikatelské sféry a s odborníky v této problematice.