Ekonomická diplomacie a její role při podpoře českého exportu - Husáková, Klára; Müllerová, Františka, 1948-; Tlapa, Martin, 1964-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Diplomová práce seznamuje čtenáře s problematikou ekonomické diplomacie se zaměřením na její roli při podpoře českého exportu. Práce se zabývá teoretickou i praktickou stránkou české ekonomické diplomacie a zkoumá význam exportu pro Českou republiku. Analyzuje aktivity státních i nestátních institucí v této oblasti a zkoumá jejich přínosnost pro český export. Hlavní část práce tvoří rozbor současného stavu české ekonomické diplomacie a hodnocení efektivity celého systému, přičemž k posouzení této otázky práce využívá informace získané z vlastního pozorování a z rozhovorů se zástupci podnikatelské sféry a s odborníky v této problematice.
Vedoucí práce: Františka Müllerová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses