Podnikatelské prostředí Gruzie - Pachovský, Petr (2013)
Diplomová práce nastiňuje kulturní a obchodní aspekty Gruzie. První kapitola se zabývá teoretickými pojmy pro následnou charakteristiku. Druhá kapitola se zabývá obecným seznámením s Gruzií z pohledu geografického, politického a kulturního. Třetí kapitola práce analyzuje ekonomické prostředí Gruzie na základě makroekonomických ukazatelů a analýzy ekonomických sektorů. Ve čtvrté části je popsána mezistátní spolupráce České republiky a Gruzie.