Nástroje pro Big Data Analytics - Miloš, Marek; Pour, Jan; Andrle, David; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2013)
Tato práce se zabývá oblastí práce s daty označovanou jako Big Data. V práci je definován samotný pojem Big Data a důvody potřeby vzniku Big Data nástrojů z důvodů rostoucích požadavků na zpracování dat a datovou analýzu. V práci jsou dále popsány technické aspekty některých Big Data nástrojů a stručný přehled trhu a nejvýznamnějších dodavatelů Big Data nástrojů založených na Apache Hadoop. V praktické části je provedena analýza dat ze sociální sítě Twitter za pomoci Apache Hadoop a vizualizačního nástroje Tableau.
Vedoucí práce: Jan Pour
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses