Self Service BI - problémy současné architektury - Formánek, Václav; Pour, Jan; Pintér, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2013)
Cílem této práce je nejprve vymezit pojem Self-service Business Intelligence. Poté určit její reálnou potřebu v dnešní informační společnosti. Práce v další části přináší obecně aplikovatelné teoretické základy a doporučení pro návrh a řízení Self-service BI řešení. Všechny doposud uvedené informace vycházejí z mnoha odborných teoretických zdrojů. Druhou částí práce je prokázání možnosti pokrýt reálné požadavky zákazníka Self-service BI funkcionalitou. Tento důkaz je prezentovaný navrhnutou architekturou v rozsahu vybrané technologie. Uvedený návrh architektury je součástí většího zpracování, které volně následuje a zpracovává všechny úlohy Úvodní studie dodavatele.
Vedoucí práce: Jan Pour
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses