Délka pobírání starobního důchodu v evropských zemích - Gallová, Jana (2013)
Současná důchodová reforma počítá se zvyšováním důchodového věku. Cílem této bakalářské práce je porovnat střední délku života s věkem odchodu do důchodu ve vybraných evropských státech. Práce je rozdělena na dvě části. První část je teoretická a je zaměřená na bližší charakteristiku aktuální situace v Evropě z hlediska důchodové reformy. Zároveň vysvětluje pojmy používané v souvislosti s hranicí odchodu do důchodu. Druhá část je analytická. Zde jsou porovnány hodnoty střední délky života, věkové hranice odchodu do důchodu a zdravé délky života. Důraz je kladen na délku pobírání starobního důchodu.