Metadaty řízený finanční reporting firmy - Kunst, Jan; Pour, Jan; Kučera, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2013)
Diplomová práce se zabývá analýzou obecných požadavků středních a velkých firem na finanční reporting a návrhem a vytvořením reportovacího nástroje, který tyto požadavky pokryje. Cílem práce je vytvoření nástroje finančního reportingu, který bude univerzální a umožní uživateli samostatně, jednoduše a bez zasahování do zdrojového kódu nastavovat části, které jsou pro různé firmy zpravidla odlišné a nelze je tedy předem definovat obecně a přitom přesně. Nástroj je vytvářen v prostředí QlikView, které samo o sobě poskytuje mnoho výhod pro kvalitní reporting. Můj přínos v rámci této práce spočívá v použití netriviálních postupů a v maximálním využití možností prostředí QlikView, aby byl výsledný nástroj finančního reportingu modulární, parametrizovatelný, dále rozšiřitelný a aplikovatelný v prostředí libovolné firmy a umožnil přenést činnosti týkající se nastavení reportů směrem k uživateli.
Vedoucí práce: Jan Pour
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses