Příprava a publikování elektronických knih - Hanuš, Oldřich (2013)
Současný boom elektronických čteček a tabletů přinesl také řadu inovací do oblasti elektronických knih. Výkonnější zařízení dokáží plynule pracovat s náročnějšími aplikacemi, mezi které se mohou nyní řadit, díky své interaktivitě, i elektronické knihy. Práce rozebírá problematiku elektronických knih, interaktivních prvků včetně procesu jejich analýzy, vývoje a nasazení na elektronický obchod. Na praktickém projektu z prostředí vysoké školy Unicorn College je dále představen vývoj takové knihy, který dopomohl ke vzniku návrhu metodiky realizace projektu elektronické knihy mimo akademickou sféru. Součástí práce je také podnikatelský plán, který nastíní možnosti realizace podnikání v oblasti elektronických knih.