Vývoj komoditní a teritoriální struktury exportu Slovenska v závislosti na vstupu do Evropské unie - Ševčíková, Magda; Vostrovská, Zdenka, 1956-; Ježek, Tomáš, 1940-2017; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2013)
Tato diplomová práce se zabývá vývojem teritoriální a komoditní struktury exportu Slovenska v závislosti na vstupu do Evropské unie. Po vstupu Slovenska do EU a přijetí společné měny euro se měl potvrdit předpoklad, že export Slovenska bude více teritoriálně zaměřen na země EU. Toto tvrzení nebylo prokázáno, teritoriální struktura vykazuje setrvalou tendenci. V práci se mi podařilo potvrdit hypotézu, že komoditní struktura exportu je příliš jednostranně zaměřena na automobilový průmysl a tím náchylná k udeření vnějšího šoku. K tomu mi sloužily data slovenského statistického úřadu a jiných mezinárodních institucí, jako je WTO, EU a OSN.
Vedoucí práce: Zdenka Vostrovská
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: hospodářská politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses