Stav integračního procesu v ESVO a postupná integrace ESVO do EU - Pašková, Karolína; Cihelková, Eva, 1952-; Hnát, Pavel, 1981-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2011)
Diplomová práce se zabývá Evropským sdružením volného obchodu a jeho postupným integračním začleňování do EU. Jak ESVO tak EU vznikli v poválečné Evropě s cílem hospodářské prosperity skrze vzájemnou kooperaci členských států, což později vyústilo i ve vzájemnou spolupráci obou celků a postupnému přičleňování ESVO k EU. První kapitola rozebírá okolnosti vývoje ESVO a EHP do roku 2001. Druhá kapitola rozebírá vliv revize zakládací smlouvy na vztah Švýcarska k ostatním členům ESVO, úroveň spolupráce dosaženou v rámci EHP a současný vztah Švýcarska k EU. Třetí kapitola nastiňuje možnosti dalšího vývoje ESVO a EHP a shrnuje současné postoje jednotlivých členů ESVO k dalšímu prohlubování vzájemných vztahů.
Vedoucí práce: Eva Cihelková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses