Vývoj rozpočtu Evropské unie - Šťastná, Tereza (2013)
Cílem této práce je analyzovat vývoj rozpočtu Evropské unie se zaměřením především na příjmovou stránku rozpočtu (včetně rozpočtové kázně). Součástí práce je také analýza příspěvků České republiky do rozpočtu EU. Hlavními příjmy rozpočtu Evropské Unie jsou -- v první řadě tradiční vlastní zdroje (cla, zemědělství), dále vlastní zdroje z DPH a příspěvky členských států dle HNP. Dalším zdrojem jsou příjmy z pokut a poplatků EU. V této práci jednotlivé části příjmů Evropské Unie popíši a srovnám jejich vývoj v jednotlivých letech