Vývoj rozpočtu Evropské unie - Šťastná, Tereza; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Musil, Martin, 1976-; Pucandlová, Miroslava (2013)
Cílem této práce je analyzovat vývoj rozpočtu Evropské unie se zaměřením především na příjmovou stránku rozpočtu (včetně rozpočtové kázně). Součástí práce je také analýza příspěvků České republiky do rozpočtu EU. Hlavními příjmy rozpočtu Evropské Unie jsou -- v první řadě tradiční vlastní zdroje (cla, zemědělství), dále vlastní zdroje z DPH a příspěvky členských států dle HNP. Dalším zdrojem jsou příjmy z pokut a poplatků EU. V této práci jednotlivé části příjmů Evropské Unie popíši a srovnám jejich vývoj v jednotlivých letech
Vedoucí práce: Martin Musil
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2014
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2014
Keywords: rozpočet Evropské unie; státní rozpočet; management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; budget of the European Union; budget; bachelor's theses