Analýza a optimalizace podnikových procesů vzdělávací organizace - Bielik, Ĺudovít; Kunstová, Renata, 1962-; Fortinová, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2013)
Tato bakalářská práce je zaměřena na optimalizaci podnikových procesů konkrétní vzdělávací organizace MIPECOM s.r.o. Cílem práce je analýza současných podnikových procesů ve společnosti a dále návrh nových úprav a změn procesů tak, aby jej společnost mohla využít v rámci vnitřních změn (změna části informačního systému) a zvýšení podnikové výkonnosti. Práce se skládá ze dvou hlavních částí. První část teoretická, která popisuje podnikové procesy obecně. Jejich rozdělení (význam) a metody pro jejich analýzu a optimalizaci. Druhá část praktická a je zaměřena na společnost MIPECOM s.r.o. a na její klíčové procesy a jejich optimalizaci. Teoretická část definuje význam procesů obecně různými pohledy a dělení procesů a metod. Jsou to metody, podle kterých se procesy analyzují, jejich výhody a omezení a metody vhodné k optimalizaci klíčových procesů. Cílem praktické části je optimalizace konkrétních procesů. K tomu je třeba popsat jednotlivé procesy společnosti a také zanalyzovat. Nejprve popisuje společnost a její okolí kvůli lepší orientaci a porozumění situace. Dále popis jednotlivých procesů společnosti. Současného stavu, popis nedostatků, návrh optimalizace konkrétních procesů s odůvodněním a nakonec návrh nového řešení společně s popisem přínosů, popřípadě souvisejících problémů.
Vedoucí práce: Renáta Kunstová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses