Vliv informatizace na vývoj v konkrétním sociálně ekonomickém prostředí - Fučík, Ivan; Toman, Prokop, 1942-; Sigmund, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2013)
Tato bakalářská práce analyzuje vliv informatizace na vývoj v konkrétním sociálně ekonomickým prostředím. Je rozdělena do dvou hlavních částí. V první části je teoreticky vymezen pojem sociálně ekonomického prostředí jako přirozeně se vyvíjecího systému tvořeného živými a neživými prvky s jejich vztahy a vlivem, kterým na sebe prvky působí, v závislosti na znalostech a struktuře dat. Dále zjišťuje reálnou podstatu a příčinu vzniku tohoto vlivu od počátku informatizace až do současnosti. V druhé části je využita tato teoretická definice k analýze informačního systému společnosti zaměřené na poradenství. Je zde zkoumán vztah tohoto informačního systému a jeho uživatelů za účelem formulace dopadu na obě strany a zjištění, jak tento dopad ovlivňuje další vývoj celého systému.
Vedoucí práce: Prokop Toman
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses