Strategie podniku - Hrušková, Eva (2013)
Předmětem práce "Strategie podniku" je vysvětlení základních pojmů a přístupů k tvorbě strategie podniku jak z pohledu teoretického, tak z pohledu následné aplikace na reálný výrobní podnik. V teoretické části jsou popsány principy, podle nichž fungují konkrétní analýzy, cíle analýz a způsob, jak je zpracovat. S tím souvisí vytváření strategického plánu, aspekty, jimiž by se podnik měl zabývat. Zároveň jako informace, které bude potřebovat. V praktické části je vybrána jako podnik malá truhlářská firma specializující se na výrobu kuchyňského a kancelářského nábytku se sídlem v Praze a výrobnou v Táboře. Na ní jsou aplikovány některé přístupy z části teoretické. Úkolem je nejen zhodnotit současný stav podniku pomocí strategické analýzy, ale také formulovat doporučení do budoucna. Zvláštní důraz je kladen na zjištění míry entropie. Jelikož se jedná o pohled netradiční, je mu věnován větší prostor jak v části teoretické, tak v části praktické.