Komparace spotřebního chování v ČR a v Německu - Murcková, Lucia (2012)
Hlavním cílem diplomové práce je provést komparaci spotřebního chováni daných zemí. V teoretické části se věnuji vymezení a definici spotřebního chování, následně jeho klíčovým určovatelům a charakteristice kulturního zázemí. Stěžejní část tvoří vlastní výzkum, kde na základě online dotazníku o 40 otázkách zkoumám jednotlivé rysy spotřebitelů v daných zemích. Následně vyhodnocuji výsledky šetření a pokouším se je interpretovat v zejména kulturních souvislostech.