Marketingové a fundraisingové strategie českých divadel - Hronek, Filip (2013)
Tato diplomová práce se zaměřuje na momentální stav a strukturu financování divadel v České republice. Kromě již stávajících zdrojů, které divadla využívají, se zaměřuji na nové, které se v České republice nevyužívají, nebo začínají využívat. Mezi takovéto zdroje patří sponzoring a crowdsourcing. Především crowdsourcing se v zahraničí využívá mnohem více než v České republice a systém financování pomocí tohoto zdroje je velmi propracovaný. Použít systém financování, který funguje v zahraničí, v českém prostředí je problematické, proto se pomocí marketingových výzkumů snažím najít problémy aplikování crowdsourcingu v České republice a navrhnout jejich řešení.