Nové trendy CSR strategií a jejich aplikace pro lokální strategii vybrané společnosti, včetně možností komunikace - Nováková, Kateřina (2013)
Práce se zabývá rozborem současných trendů na poli CSR aktivit nadnárodních firem, zejména pak společností s rychloobrátkovým zbožím (FMCG), s detailnějším pohledem na příklad společnosti Unilever. Tato práce se pokouší odpovědět na otázku, jaké jsou vnímané přínosy CSR strategií a jaké existují její limity. Cílem práce je prozkoumat současný vývoj v oblasti společenské odpovědnosti firem za pomocí analýzy současných strategií mezinárodních FMCG společností. Práce je rozdělena na teoretickou část čerpající z dostupných děl o CSR a praktickou část, ve které ja použita PEST analýza, SWOT analýza, dotazníkové šetření a obsahová analýza pro účely vyvrácení či potvrzení stanovených hypotéz.