Nové trendy CSR strategií a jejich aplikace pro lokální strategii vybrané společnosti, včetně možností komunikace - Nováková, Kateřina; Filipová, Alena, 1965-; Zeman, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Práce se zabývá rozborem současných trendů na poli CSR aktivit nadnárodních firem, zejména pak společností s rychloobrátkovým zbožím (FMCG), s detailnějším pohledem na příklad společnosti Unilever. Tato práce se pokouší odpovědět na otázku, jaké jsou vnímané přínosy CSR strategií a jaké existují její limity. Cílem práce je prozkoumat současný vývoj v oblasti společenské odpovědnosti firem za pomocí analýzy současných strategií mezinárodních FMCG společností. Práce je rozdělena na teoretickou část čerpající z dostupných děl o CSR a praktickou část, ve které ja použita PEST analýza, SWOT analýza, dotazníkové šetření a obsahová analýza pro účely vyvrácení či potvrzení stanovených hypotéz.
Vedoucí práce: Alena Filipová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses