Nové trendy v energetice pro udržitelný rozvoj - Moric, Rostislav (2013)
Cílem mé diplomové práce je přiblížit čtenáři jak z praktické, tak teoretické stránky současné trendy v udržitelném rozvoji obcí. Na jedné straně úspory elektřiny a tepla implementací energetických standardů -- pasivní dům, energie+ atd.; na druhé straně představení možností lokálního zásobování obcí obnovitelnými zdroji elektřiny a tepla, za účelem možná co největší energetické soběstačnosti obce. V praktické části se zaměřím na implementaci těchto úsporných opatření a instalování zdrojů obnovitelné energie na konkrétní obci, s tím, že budu vycházet ze současných trendů architektury a nejnovějších technologií získávání obnovitelné energie.