Mezinárodní porovnání logistiky knihoven - Zubíková, Michaela; Pernica, Petr, 1948-; Mervart, Michal, 1977-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2013)
Diplomová práce pojednává o netradiční aplikaci logistiky v knihovnictví, která je demonstrována na konkrétních příkladech nejen tuzemských knihoven, ale i knihoven zahraničních. Hlavním cílem práce je mezinárodní porovnání knihovní logistiky vybraných knihoven - Knihovny města Hradce Králové, Městské knihovny v Praze a Turun kaupunginkirjasto - se zaměřením na jejich vybavení a používané logistické technologie, především technologie skladové a technologie automatické identifikace. Nejvyspělejší technologie používané v knihovní logistice jsou představeny na příkladu australské Macquarie University Library a na projektu Oko nad Prahou. V práci je také účelově vymezena klasifikace knihoven podle velikosti vedená pohledem skladových a manipulačních procesů, klasifikačním skupinám jsou poté přiražena vhodná řešení knihovní logistiky.
Vedoucí práce: Petr Pernica
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses