Marketingová strategie nově zaváděné značky na českém trhu - Žabková, Romana (2013)
Diplomová práce pojednává o uvedení nové značky dekorativní kosmetiky na český trh. Cílem je zaznamenat a kriticky zhodnotit tento proces a marketingový mix značky jako takový. Důraz je kladen především na přínos aktivit realizovaných v rámci komunikačního mixu. K hodnocení jsou využívány metody výzkumu trhu (analýza prodejních dat, aktivit konkurence), které přinášejí informace o prodejích, podílech na trhu, konkurenci, dále pak metody výzkumu zákazníka (dotazníkové šetření, diskusní skupiny, pozorování), které nás informují o názorech, postojích a preferencích. Na základě zjištěných skutečností je pak vytvořen soubor doporučení k marketingovému mixu značky, který má pomoci k zajištění její dlouhodobé stability a rozvoje.