Ocenění firmy - Zákravská, Anna (2014)
Tématem této diplomové práce je ocenění firmy. Hlavním cílem práce je stanovení odhadované tržní hodnoty podniku za účelem prodeje potenciálnímu kupujícímu. Práce je strukturována do dvou hlavních celků: teoretické a praktické části. Teoretická část poskytuje přehled o metodologii používané v procesu oceňování podniku. Cílem praktické části je aplikace teoretických poznatků na konkretní podnik a stanovení jeho hodnoty. Obsahem praktické části je popis vybraného podniku, provedení strategické a finanční analýzy a sestavení finančního plánu. Pro ocenění společnosti je použita metoda diskontovaných cash flow ve variantě FCFF, metoda účetní hodnoty a metoda srovnatelných transakcí.