Ocenění firmy - Zákravská, Anna; Drozen, František; Mařík, Miloš, 1947-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2014)
Tématem této diplomové práce je ocenění firmy. Hlavním cílem práce je stanovení odhadované tržní hodnoty podniku za účelem prodeje potenciálnímu kupujícímu. Práce je strukturována do dvou hlavních celků: teoretické a praktické části. Teoretická část poskytuje přehled o metodologii používané v procesu oceňování podniku. Cílem praktické části je aplikace teoretických poznatků na konkretní podnik a stanovení jeho hodnoty. Obsahem praktické části je popis vybraného podniku, provedení strategické a finanční analýzy a sestavení finančního plánu. Pro ocenění společnosti je použita metoda diskontovaných cash flow ve variantě FCFF, metoda účetní hodnoty a metoda srovnatelných transakcí.
Vedoucí práce: František Drozen
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses